Следвайте ни

Най-вкусната закуска! Баница с кайма и пресен лук РЕЦЕПТА

viber icon

Необходими съставки:

  • кори за баница - 1/2 пакет фини
  • кайма - 350 г
  • олио - 1 ч.л.
  • лук - 5 стръка - пресен
  • черен пипер - 3 щипки млян
  • мащерка - 1 щипка
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • кашкавал - 100 г настърган
  • олио - за намазване

 

Начин на приготвяне:

Сипваме каймата в тефлонова ренджера или дълбок тиган, добавяме 1 ч.л. олио и запържваме до покафеняване, пише gotvach.bg.

Отместваме от котлона и добавяме черния пипер, солта, мащерката и индийското орехче. Нарязваме пресния лук на дребно и го сипваме при каймата. Разбъркваме.

Поставяме една кора на плота и я намазваме с малко олио. Прегъваме я на две и по дължината на широката страна разпределяме ивица настърган кашкавал и върху него ивица кайма.

Навиваме на руло и нарязваме на 4 малки рулца.

По този начин приготвяме и останалите продукти.

Подреждаме рулцата в тава върху лист хартия за печене. Отгоре ги намазваме с олио.

Печем баничките на 200 градуса за 12 минути до златисто.

Баничките с кайма и пресен лук са готови.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?