Най-вкусната закуска! Баница с кайма и пресен лук РЕЦЕПТА
- 27.02.2021 | 05:00
- Marica.bg
- 10 240 прегледа
- 0 коментара
Необходими съставки:
- кори за баница - 1/2 пакет фини
- кайма - 350 г
- олио - 1 ч.л.
- лук - 5 стръка - пресен
- черен пипер - 3 щипки млян
- мащерка - 1 щипка
- индийско орехче - 1 щипка
- сол - 1 щипка
- кашкавал - 100 г настърган
- олио - за намазване
Начин на приготвяне:
Сипваме каймата в тефлонова ренджера или дълбок тиган, добавяме 1 ч.л. олио и запържваме до покафеняване, пише gotvach.bg.
Отместваме от котлона и добавяме черния пипер, солта, мащерката и индийското орехче. Нарязваме пресния лук на дребно и го сипваме при каймата. Разбъркваме.
Поставяме една кора на плота и я намазваме с малко олио. Прегъваме я на две и по дължината на широката страна разпределяме ивица настърган кашкавал и върху него ивица кайма.
Навиваме на руло и нарязваме на 4 малки рулца.
По този начин приготвяме и останалите продукти.
Подреждаме рулцата в тава върху лист хартия за печене. Отгоре ги намазваме с олио.
Печем баничките на 200 градуса за 12 минути до златисто.
Баничките с кайма и пресен лук са готови.
Коментари (0)
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни