Най-вкусната вечеря: Пълнените чушки на баба с млечен сос
- 18:00, 12.11.2022
- 1518
- 0
Пълнените чушки като на баба ще ви донесат комплиментите на цялото семейство, така че ги зарадвайте в съботната вечер с тази уникално вкусна рецепта!
Необходими съставки:
чушки - 10 - 12 бр. зелени и червени
ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
лук - 1 бр.
олио - 5 с.л.
домати - 2 бр.
моркови - 1 бр.
магданоз
сол - на вкус
черен пипер - 2 щипки
ЗА СОСА
кисело мляко - 1 ч.ч.
брашно - 2 с.л.
сос - 1 и 1/2 ч.ч. от чушките
лимони - сок от 1/2
сол - щипка
Начин на приготвяне:
1. Почистваме чушките, оставяме настрана. Загрява се олио и запържваме нарязан лук и настърган морков. Добавя се оризът, бъркаме, докато стане стъклен. Прибавяме настъргани домати и овкусяваме със сол, черен пипер, риган.
2. Сипва се 1 ч.ч. гореща вода и оставяме за кратко на котлона, докато оризът я поеме. Разбърква се, за да не загори.
3. Плънката е готова и се пълнят чушките. Нареждаме в тава, ако има още плънка, сипва се в тавата. Отгоре се залива с 1-2 ч.ч. вода и печем за 50 минути в гореща на 180 градуса фурна.
4. В тенджерка сипваме киселото мляко и брашното, разбърква се добре с тел, прибавяме разбито яйце. След това се налива и отделеният сос от чушките. Сосът ври в тенджерка на тих огън. Бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти. Внимава се да не загори, че ще горчи!
5. Накрая се добавя лимоновият сок и поднасяме чушките със соса и поръсени с пресен магданоз, пише Actualno.com.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни
Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.