1553

Най-вкусната вечеря: Пълнените чушки на баба с млечен сос

Пълнените чушки като на баба ще ви донесат комплиментите на цялото семейство, така че ги зарадвайте в съботната вечер с тази уникално вкусна рецепта!


Необходими съставки:

чушки - 10 - 12 бр. зелени и червени

ориз - 1 и 1/2 ч.ч.

лук - 1 бр.

олио - 5 с.л.

домати - 2 бр.

моркови - 1 бр.

магданоз

сол - на вкус

черен пипер - 2 щипки

ЗА СОСА

кисело мляко - 1 ч.ч.

брашно - 2 с.л.

сос - 1 и 1/2 ч.ч. от чушките

лимони - сок от 1/2

сол - щипка

 

Начин на приготвяне:

1. Почистваме чушките, оставяме настрана. Загрява се олио и запържваме нарязан лук и настърган морков. Добавя се оризът, бъркаме, докато стане стъклен. Прибавяме настъргани домати и овкусяваме със сол, черен пипер, риган.

2. Сипва се 1 ч.ч. гореща вода и оставяме за кратко на котлона, докато оризът я поеме. Разбърква се, за да не загори.

3. Плънката е готова и се пълнят чушките. Нареждаме в тава, ако има още плънка, сипва се в тавата. Отгоре се залива с 1-2 ч.ч. вода и печем за 50 минути в гореща на 180 градуса фурна.

4. В тенджерка сипваме киселото мляко и брашното, разбърква се добре с тел, прибавяме разбито яйце. След това се налива и отделеният сос от чушките. Сосът ври в тенджерка на тих огън. Бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти. Внимава се да не загори, че ще горчи!

5. Накрая се добавя лимоновият сок и поднасяме чушките със соса и поръсени с пресен магданоз, пише Actualno.com.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-големият проблем на българското училище?