Най-вкусната вечеря: Жестоки картофки по стара италианска рецепта

Картофите са неизменен гост на всяка трапеза, защото ги обичаме приготвени по всякакъв начин и са бързи и лесни за приготвяне. Затова тази рецепта за картофки по италиански ще ви стане любима, заради контраста между хрупкавата коричка и буквално разтапящата се в устата среда на картофките.

Необходими продукти:  

800 гр. картофи
15-20 гр. пармезан
сол и черен пипер на вкус

1/2 чаена лъжица червен пипер
1/2 чаена лъжица сух чесън
пресен магданоз или копър 

Всички у дома са луди по това ястие с кайма и картофи

1/2 чаена лъжица сух босилек
1 чаена лъжица суха мащерка

Начин на приготвяне: 

Обелете картофите и ги нарежете на кубчета.

Подсушете ги добре с готварска хартия или обикновена кърпа. Като алтернатива можете просто да ги сложите в гевгир и да изчакате, докато цялата излишна течност не изчезне.

Сложете растително масло в тигана. Сложете картофите в добре загрятото олио и пържете на доста силен огън, без да покривате. Опитайте се да разбърквате картофите възможно най-малко, за да не загубят формата си.

Към готовите картофи със златиста коричка добавете сол, черен пипер, червен пипер, сушен чесън, мащерка и босилек. Разбъркайте всичко добре.

На този етап картофите са готови за консумация. Но ние ще ги направим още по-вкусни. За целта ги изсипете в съд за печене и отгоре поръсете с малко пармезан.

Печете в предварително загрята фурна за 5 минути. По желание поръсете готовото ястие с накълцан пресен магданоз или копър, пише Жената блиц.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?