Най-вкусната вечеря: Жестоки картофки по стара италианска рецепта
- 20:30, 04.03.2021
- 12 718
- 0
Картофите са неизменен гост на всяка трапеза, защото ги обичаме приготвени по всякакъв начин и са бързи и лесни за приготвяне. Затова тази рецепта за картофки по италиански ще ви стане любима, заради контраста между хрупкавата коричка и буквално разтапящата се в устата среда на картофките.
Необходими продукти:
800 гр. картофи
15-20 гр. пармезан
сол и черен пипер на вкус
1/2 чаена лъжица червен пипер
1/2 чаена лъжица сух чесън
пресен магданоз или копър
Всички у дома са луди по това ястие с кайма и картофи
1/2 чаена лъжица сух босилек
1 чаена лъжица суха мащерка
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на кубчета.
Подсушете ги добре с готварска хартия или обикновена кърпа. Като алтернатива можете просто да ги сложите в гевгир и да изчакате, докато цялата излишна течност не изчезне.
Сложете растително масло в тигана. Сложете картофите в добре загрятото олио и пържете на доста силен огън, без да покривате. Опитайте се да разбърквате картофите възможно най-малко, за да не загубят формата си.
Към готовите картофи със златиста коричка добавете сол, черен пипер, червен пипер, сушен чесън, мащерка и босилек. Разбъркайте всичко добре.
На този етап картофите са готови за консумация. Но ние ще ги направим още по-вкусни. За целта ги изсипете в съд за печене и отгоре поръсете с малко пармезан.
Печете в предварително загрята фурна за 5 минути. По желание поръсете готовото ястие с накълцан пресен магданоз или копър, пише Жената блиц.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни