Следвайте ни

Най-вкусната рецепта за ГЕРГЬОВДЕН: Печено агнешко с много лук

viber icon

Да посрещнем празника с една рецепта, която ще очарова всички на трапезата с уникалния си вкус.

Необходими Съставки
агнешко месо - 3 кг
лук - 4 връзки
зехтин
червен пипер
бира - 1 ч.ч.
подправка - за агнешко
джоджен - пресен

Начин на приготвяне
Агнешкото месо разделяме на порции. В купичка си правим кашичка от зехтина червения пипер и подправката за агнешко.

На дъното на тавата си подреждаме шишчета или някакви пръчки, да не загори месото. Овкусяваме всяко парче с приготвената смес и подреждаме в тавата.

Оставяме за поне 1 час да поемат подправките. Лука си нарязваме на едри парчета и поръсваме върху месото заедно с нарязания джоджен.

Наливаме бирата и покриваме тавата с фолио. Печем агнешкото с лук в предварително загрята фурна на 170 градуса за 150 мин.

Отнемаме фолиото от печеното агнешко, с помощта на лъжица взимаме от получения сос и поливаме месото.

Готвим печеното агнешко с много лук за още около 30 минути.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

1¹г

1¹г

05.05.2021 | 20:49

Агнешко Мос като наука клипчета в манжата..,,,%. ---**//

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?