4232

Най-вкусната и ароматна боб яхния КЛАСИЧЕСКА РЕЦЕПТА

Бобът присъства често на нашата трапеза и е сред традиционните ястия, сервирани по различни поводи. Днешната рецепта е много лесна, така че ако не сте запознати все още с това ястие - време е да се научите да го приготвяте. Ще се убедите колко е лесно.

 

Ето какви стъпки трябва да следвате:

 
Необходими продукти:

1/2 кг боб
3 моркова
2 чушки
50 мл. доматено пюре
джоджен
сол
1 глава лук
червен пипер

 


Начин на приготвяне:

Първа стъпка от рецептата е да накиснете бобът от предишната вечер. На другия ден го слагате в студена вода да заври и след това водата му се сменя. Добавя се малко олио. Нарежете на ситно морковите и чушките и ги прибавете по средата на готвенето. Поръсва се с джоджен за повече аромат. След това прибавете нарязаният лук, доматеното пюре и сол на вкус, пише Actualno.com.

 
Най-накрая се приготвя запръжка от загрятото олио, брашно и червен пипер. Изсипва при боба и се разбърква добре. Яхнията се оставя да поври за още няколко минути.

Приятен апетит!

Анкета

Кой е най-големият проблем на българското училище?