Най-вкусната домашна лятна торта с ягоди
- 10:30, 07.06.2020
- 10 052
- 0
За блатовете
яйца - 6 бр.
брашно - 2 ч.ч.
захар - 1 ч.ч.
вода - 6 с.л.
За крема
заквасена сметана - 2 кофички от по 400 г
пудра захар - 1 ч.ч. или 1 пакетче от 200 г
ягоди - 200 - 300 г
За украса
ягоди - 500 г
Начин на приготвяне
Първо се разбиват яйцата със захарта. Прибавя се водата и брашното. Сместа се разделя на 2 равни части.
Взема се тава (продълговата или кръгла) и се застила с хартия за печене. При желание може малко да се намаже с олио, но хартията се отделя и без да е намазана.
Изпичат се 2 блата и се оставят да поизстинат. През това време се разбива с миксер заквасената сметана с пудрата захар. Прибавят се и ситно нарязани ягоди. Всичко се разбърква добре.
Взема се първият блат, поставя се в подноса, който сте избрали, и се сиропира съвсем леко (може да се използва сок от компот или прясно мляко).
Намазва се обилно с крема от сметана с ягоди.
Отгоре се поставя и втория блат. Сиропира се. Украсява се с останалите ягоди по желание.
Хубаво е да престои поне една вечер в хладилник, за да се стегне кремът, а и след престояване блатовете се напояват повече и се надуват.
източник: gotvach.bg
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни