Най-вкусната домашна лятна торта с ягоди

За блатовете
яйца - 6 бр.
брашно - 2 ч.ч.
захар - 1 ч.ч.
вода - 6 с.л.

За крема
заквасена сметана - 2 кофички от по 400 г
пудра захар - 1 ч.ч. или 1 пакетче от 200 г
ягоди - 200 - 300 г

За украса
ягоди - 500 г

 
 
Начин на приготвяне


Първо се разбиват яйцата със захарта. Прибавя се водата и брашното. Сместа се разделя на 2 равни части.

Взема се тава (продълговата или кръгла) и се застила с хартия за печене. При желание може малко да се намаже с олио, но хартията се отделя и без да е намазана.

Изпичат се 2 блата и се оставят да поизстинат. През това време се разбива с миксер заквасената сметана с пудрата захар. Прибавят се и ситно нарязани ягоди. Всичко се разбърква добре.

Взема се първият блат, поставя се в подноса, който сте избрали, и се сиропира съвсем леко (може да се използва сок от компот или прясно мляко).

Намазва се обилно с крема от сметана с ягоди.

Отгоре се поставя и втория блат. Сиропира се. Украсява се с останалите ягоди по желание.

Хубаво е да престои поне една вечер в хладилник, за да се стегне кремът, а и след престояване блатовете се напояват повече и се надуват.

източник: gotvach.bg

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?