2374

Най-вкусната домашна бисквитена торта за всеки повод

Торта, която ще хапвате за закуска, обяд и вечеря, докато не я унищожим до последната трохичка. 

Необходими продукти:

бисквити - 570 г  ( може "Закуска") 

За крема: 
прясно мляко - 1 л
захар - 1 ч.ч
брашно - 6 с.л
яйца - 4 бр
ванилия - 2 бр
масло - 100 г

За поръсване:
шоколад - 200 г млечен

Разбийте яйцата със захарта, добавете брашното, ванилия и половината прясно мляко. Останалото мляко заедно с маслото сложете в тенджера, загрейте на котлона и оставете да кипне.

Щом заври млякото добавете на тънка струя яйчената смес, като бъркате с тел или бъркалка, енергично и непрекъснато.

Разбърквайте сместа до получаване на гъст млечен крем без брашнени бучки. Махнете от котлона, вземете черпак, гребнете от крема и сложете на дъното на тавичка в която ще редите тортата.

Разпределете крема по дъното, отгоре наредете един ред от бисквитите, сипете крем, покрийте ги, наредете нов ред бисквити. Редувайте крем и бисквити, докато свършат, като накрая завършете с крем.

Охладете тортата, настържете шоколада отгоре и сложете бисквитената торта в хладилник за 6 часа да попие крема и да омекнат бисквитите.

Вкусно да е!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?