1939
Следвайте ни

Най-лесната и вкусна ЗАКУСКА: Ябълкови палачинки с ром

viber icon

Денят ви ще започне страхотно с тази вкусна и полезна закуска!

Продукти:
ябълки – 2 бр. (200 г почистени и обелени)
ром – 30 мл или сладко десертно вино
лимонов сок – няколко капки
брашно – 100 г
прясно мляко – 240 мл
вода – 30 мл
яйца – 2 бр.
сол – 1 щипка
ванилова захар – 2 ч.л.
олио – 1 с.л. (10 г)
масло – за намазняване на тигана


Начин на приготвяне:
Обелените и почистени ябълки нарежете на тънки полумесеци. Залейте със алкохола и капките цитрусов сок и оставете да престоят така до момента, в който ще бъдат използвани.

Разбийте яйцата със солта и ваниловата захар. Добавете прясното мляко, водата, олиото и накрая брашното, като продължавате да разбивате на бавна скорост до получаване на хомогенна смес. Може да ви се стори рядка, но на този етап не добавяйте повече брашно, пише struma.bg.

Приберете в хладилник за 1 час. Така сместа ще се сгъсти, но ако накрая отново ви се види, че е твърде течна, сложете съвсем малко брашно.

Намазнете с масло дъното на тиган с незалепващо дъно, загрейте го на умерен огън.

Сложете ябълковите парченца в сместа за палачинките и разбъркайте.

Когато тиганът се нагрее, слагайте по черпак от палачинковата смес и разпределяйте равномерно по дъното както нея, така и парченцата от плода.

Печете 2 минутки от едната страна, след това обърнете за минутка и от другата. Това време е ориентировъчно, вие може да ги приготвите със загар, какъвто ви харесва.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?