Следвайте ни

Най-добрата закуска: Пухкави пирожки с кайма

viber icon

Домашна закуска, която ще ви върне в детството и ще очарова с пухкавия си вид и неповторим вкус:

Необходими Съставки
брашно - 1 кг
кайма - 500 г
вода - 400 мл
масло - 300 г
яйца - 3 бр.
сол
черен пипер
лук
олио

Начин на приготвяне
Омесваме тесто от брашното, сол, водата и 2 яйца. Оставяме го да почива 30 мин. След това нарязваме маслото на парчета и започваме да го разточваме заедно с тестото.

Прегъваме няколко пъти тестото и го разточваме отново, за да се разнесе равномерно маслото. Оставяме още 20 минути тестото да почива.

През това време приготвяме плънката. Запържваме овкусената с подправките кайма, след това добавяме лукът и запържваме още няколко минути.

Разточваме тестото и го режем на квадрати с размер около 6-7 см. В средата на всяко парче поставяме от плънката. Сгъваме на две и притискаме добре краищата, намазваме с разбито яйце и печем в силна фурна - 250 градуса до готовност, пише recepti.gotvach.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?