1939
Следвайте ни

Най-добрата пилешка СУПА по селски, която сте опитвали

viber icon

В студените вечери няма нищо по-добро от пилешка супичка, която ще стопли душата и тялото ви.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешко месо – бутчета, крила и плешки (400 г) домашно месо
картофи – 6 – 7 бр.
моркови – 1 бр.
червен пипер – 1 бр.
лук – 1 глава
доматен сок – 200 мл.
фиде
сол
чубрица
черен пипер
девесил – пресен или сух
яйца – 2 бр.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Слагаме месото да се вари в подсолена вода около 1 час и 20 минути – понеже използваме домашно месо, се налага по-дълго да го варим.

Едновременно с това в друга тенджера нарязваме картофите, моркова, лука и червения пипер на по-големи парчета и варим около 30 минути. Добавяме доматения сок при зеленчуците.

Месото вече е сварено – обезкостяваме го и го добавяме, прецеждаме бульона и го доливаме в тенджерата с зеленчуците, пише  struma.bg. Като използваме пилешкия бульон ще имаме така характерния за селската супа по-жълт цвят – ще бъде и по-мазничка!

Овкусяваме със сол, чубрица и черен пипер и накрая добавяме и девесила. Може да е сух, ако имате пресен ще стане по-вкусна и ароматна. Слагаме и фидето да се развари.

Накрая правим застройката, прибавяме я и селската ни пилешка супа е готова! Добър апетит!

Коментари (1)

Бети

Бети

19.11.2021 | 13:21

Марица, 3 пъти съм правила неща по ваши публикации като спазвам стриктно написаните от вас рецепти. И трите пъти беше пълен провал. Струва ми се, че определено бъркате чаена и супена лъжица, както и 10 грама със 100 грама. Сега каква е тази супа със 7 картофа и 400 грама месо, това не е супа, това си е просто манджа с картофи.

Отговори
0 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?