Следвайте ни

Най-бързите и вкусни вратни пържоли на фурна с горчица, лук и бекон

viber icon

Една бърза рецепта със свински пържолки за студените есенни и зимни вечери, в които искаме само да се приберем, да хапнем набързо и да се сгушим в топлите завивки или прегръдки на любим човек.

Обещаваме, че вкусът ще ви очарова, а чаша червено вино докато приготвяте пържолите, ще превърне готвенето в удоволствие.

 

Продукти:

400-500 гр. вратни пържоли
4 ч.л. дижонска горчица
сол и черен пипер
чубрица
червен пипер
1 гл. лук
4 с.л. олио или зехтин
100 гр. бекон на ленти
300-500 гр. картофи
100-150 гр. крем фреш или двойно заквасена сметана


Приготвяне:

Загрейте фурната до 200° C. Поставете пържолите върху лист хартия за печене. 

Смесете горчицата със сол, черен пипер и чубрица. Нарежете лука на тънки филийки. Намажете всяка пържола с горчица. 

Върху всяка пържола наредете лук и после покрийте с ленти бекон.    Печете на средната решетка на фурната за 35 минути.

Обелете картофите и ги нарежете наполовина. Сложете ги в тенджера и ги варете 10 мин.

Смесете ги с олио и подправете със сол в тавата за печене и ги изпечете на 200 С° за 30 мин.

Сервирайте пържолите с картофите (които можете да поръсите с червен пипер) и лъжица-две крем фреш или сметана.

Коментари (1)

Предпочитам помия(Ай ноу..!)

Предпочитам помия(Ай ноу..!)

23.10.2020 | 04:50

Със замразени агнешки глави и едно парче мухлясало шпекоф салам от миши ромски шкаф...!

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?