Наслада за всички: Сочни свински пържолки с идеалната гарнитура РЕЦЕПТА
- 17:55, 09.12.2024
- 19:45, 09.12.2024
- 2280
- 0
Най-вкусната гарнитура, която ще допълни празничните свински пържоли
Празничните трапези са богато отрупани с всевъзможни вкусни ястия. На Коледа обикновено се похапва свинско месо под формата на добре овкусени пържоли.
Ще споделим с вас чудесна рецепта за празнични пържоли и вкусна гарнитура към тях. Не пропускайте възможност да ги приготвите и да зарадвате с тях цялото си семейство.
Как се приготвят най-сочните свински пържоли с апетитна гарнитура?
Продукти, които са ви нужни:
свински пържоли - 4 бр. вратни
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
соев сос - 3 с.л.
мащерка - 3 щипки
чили - 1 щипка на люспи
олио - 2 с.л.
бира - 150 - 200 мл
Гарнитура
картофи - 3 бр.
домати - 4 бр.
чесън - 2 скилидки
майонеза - 200 г
крема сирене - 50 г
кашкавал - за настъргване
яйца - 4 бр.
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
копър - 3 стръкчета пресен
кисели краставички - 4 бр. за украса
Начин на приготвяне:
Най-напред начукайте пържолите, за да са още по-крехки, когато ги изпечете. Натрийте ги с всички сухи подправки и соевия сос. Оставете ги за един час, за да поемат от ароматите и вкусовете, след което може да ги сложите във фурната да се пекат.
Нарежете картофите на кубчета, овкусете с олио и подправки и ги поставете в плик. Мушнете плика във фурната да се готвят.
Следващата стъпка е направата на салатата под формата на пълнени домати. Това се случва, докато картофите се пекат, а вратните пържоли се овкусяват.
Започнете с подготовката на пълнежа за доматите. Смесете майонезата, крема сиренето, яйцата, солта, черния пипер и олиото. Пасирайте сместа, целта е да се получи еднородна консистенция, наподобяваща паста.
Издълбайте доматите и започнете да ги пълните с помощта на лъжица. Най-отгоре поръсете с настърган кашкавал, декорирайте с копър и кисела краставичка.
Идва ред на термичната обработка на пържолите. Запечатайте ги в тиган за няколко минути, след това подредете в тава. Залейте с 200 мл бира и покрийте тавата с фолио, пише actualno.com. Сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Ако искате вашите ароматни картофки да имат хрупкава коричка, към края на печенето отрежете плика и посипете картофите в тавичката.
Тази вечеря е изключително сполучлива и си струва да я опитате – сочни пържоли, ароматни картофки и свежи пълнени домати.
Добър апетит!