3906

Наслада за всички: Сочни свински пържолки с идеалната гарнитура РЕЦЕПТА

Най-вкусната гарнитура, която ще допълни празничните свински пържоли

 


Празничните трапези са богато отрупани с всевъзможни вкусни ястия. На Коледа обикновено се похапва свинско месо под формата на добре овкусени пържоли.

Ще споделим с вас чудесна рецепта за празнични пържоли и вкусна гарнитура към тях. Не пропускайте възможност да ги приготвите и да зарадвате с тях цялото си семейство.

 

Как се приготвят най-сочните свински пържоли с апетитна гарнитура?

Продукти, които са ви нужни:

свински пържоли - 4 бр. вратни
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
соев сос - 3 с.л.
мащерка - 3 щипки
чили - 1 щипка на люспи
олио - 2 с.л.
бира - 150 - 200 мл


Гарнитура

картофи - 3 бр.
домати - 4 бр.
чесън - 2 скилидки
майонеза - 200 г
крема сирене - 50 г
кашкавал - за настъргване
яйца - 4 бр.
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
копър - 3 стръкчета пресен
кисели краставички - 4 бр. за украса

 

Начин на приготвяне:

Най-напред начукайте пържолите, за да са още по-крехки, когато ги изпечете. Натрийте ги с всички сухи подправки и соевия сос. Оставете ги за един час, за да поемат от ароматите и вкусовете, след което може да ги сложите във фурната да се пекат.

Нарежете картофите на кубчета, овкусете с олио и подправки и ги поставете в плик. Мушнете плика във фурната да се готвят.

Следващата стъпка е направата на салатата под формата на пълнени домати. Това се случва, докато картофите се пекат, а вратните пържоли се овкусяват.

 

Започнете с подготовката на пълнежа за доматите. Смесете майонезата, крема сиренето, яйцата, солта, черния пипер и олиото. Пасирайте сместа, целта е да се получи еднородна консистенция, наподобяваща паста.

Издълбайте доматите и започнете да ги пълните с помощта на лъжица. Най-отгоре поръсете с настърган кашкавал, декорирайте с копър и кисела краставичка.

Идва ред на термичната обработка на пържолите. Запечатайте ги в тиган за няколко минути, след това подредете в тава. Залейте с 200 мл бира и покрийте тавата с фолио, пише actualno.com. Сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Ако искате вашите ароматни картофки да имат хрупкава коричка, към края на печенето отрежете плика и посипете картофите в тавичката.

Тази вечеря е изключително сполучлива и си струва да я опитате – сочни пържоли, ароматни картофки и свежи пълнени домати.

Добър апетит!

Анкета

Как оценявате новото редовно правителство "Желязков"?