Наслада с всяка хапка! Нежен тиквен чийзкейк, любим на всички РЕЦЕПТА
- 10:15, 08.09.2024
- 10:48, 08.09.2024
- 6759
- 0
Необходими продукти:
150 грама обикновени бисквити;
70 грама краве масло;
500 грама крем сирене;
2/3 чаена чаша пудра захар;
3 яйца;
1 чаена чаша тиква - сварена и пюрирана;
1 пакетче ванилия;
1/2 чаена лъжица канела.
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за чийзкейк с тиква е подготовката на блата и продуктите. Крема сиренето, както и яйцата и маслото трябва да извадите предварително от хладилника и да постоят поне час, за да бъдат на стайна температура, пише supichka.com.
Тиквата сварявате до пълно омекване и пасирате до получаване на пюре. Необходима ви е 300-350 грама тиква, което е приблизително едно голямо парче тиква.
Смилате бисквитите с кухненски робот, или блендер. Ако нямате може да ги натрошите в хаванче, но бисквитите трябва да са напълно натрошени. Към смлените бисквити добавяте канелата и омекналото масло и ги омесвате с ръце до получаване на маслени трохи, които разпределяте равномерно по дъното на тавата, в която ще приготвяте чийзкейкът с тиква, като притискате с ръце. Най-добре е да ползвате тава с падащи стени, тъй като така ще отделите чийзкейкът по-лесно след като се изпече.
Разбивате крема сиренето, след което добавяте пудрата захар и отново разбивате. Едно по едно при непрекъснато разбиване добавяте и яйцата, накрая и ванилията. Най-добре е да направите това с миксер. Към към тази смес добавяте и пюрето от тиква и разбърквате, но не с миксер, а внимателно с дървена лъжица. Изсипвате сместа върху блата от бисквитите и маслото.
Печете чийзкейкът с тиква в предварително загрята на 150 градуса фурна за 90 минути. След като сладкишът се изпече не го вадите от фурната, а изключвате фурната и открехвате леко вратичката ѝ и го вадите, когато е напълно изстинал.