Следвайте ни

Народна рецепта за вечеря: Манджичка с наденица и яйца

viber icon

Не е казано, че за да е вкусна храната на трапезата ни, трябва да е много изискана и сложна. Тази вечер ще оближем пръсти с една рецепта, която е проста, лесна и бърза.

Необходими продукти:
5 бр. сурова наденица
2 глави лук
2 скилидки чесън
800 г домати (от консерва)
6 бр. яйца
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 к.л. черен пипер
1 ч.л. босилек
1 ч.л. риган
2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:
Нарежете суровите наденички на две-три парчета. Лука и чесъна почистете, лука нарежете на по-едро, чесъна на дребно.

Сложете зехтина в дълбок тиган и загрейте на котлона. Запържете парчетата наденички за 5 минути до златисто. Махнете от тигана и отцедете върху кухненска хартия.

Сложете в същия тиган лука и пържете до златисто, добавете чесъна, разбъркайте и гответе няколко секунди, като внимавате да не прегорите чесъна.

Сипете доматите, добавете лъжичка захар, сол, черен пипер риган и босилек. Разбъркайте и гответе 10 минути на средна температура.

Накрая добавете наденичките, разбъркайте и махнете от котлона. Загрейте фурната на 180 градуса.

Вземете тавичка, изсипете сместа в нея и отгоре чукнете яйцата с разстояние едно от друго. Печете ястието до готовност на яйцата за около 5 минути. Поднесете със свеж магданоз.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?