Следвайте ни

Това са най-вкусните кифлички с тиква

За тестото: 2 яйца (единият жълтък е за намазване), 1/4 ч.ч. прясно мляко, 1/4 ч.ч вода, 1/2 кубче мая, 3 с.л. захар, 1 ч.ч. сварена тиква и пасирана на пюре, 1 к.л. сол, ванилия, 6-7 с.л. олио, брашно до среднотвърдо тесто.

Начин на приготвяне: Замесва се тестото и се оставя да втаса. От тестото се режат малки топчета, които леко се притискат с длан. С нож се правят 5-6 разреза отстрани на топчето. Нареждат се в тава, застлана с хартия за печене, и се намазват с отделения жълтък. По средата се забожда ядка от орех. Пекат се на 180 градуса.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?