Следвайте ни

Това са най-вкусните кифлички с тиква

viber icon

За тестото: 2 яйца (единият жълтък е за намазване), 1/4 ч.ч. прясно мляко, 1/4 ч.ч вода, 1/2 кубче мая, 3 с.л. захар, 1 ч.ч. сварена тиква и пасирана на пюре, 1 к.л. сол, ванилия, 6-7 с.л. олио, брашно до среднотвърдо тесто.

Начин на приготвяне: Замесва се тестото и се оставя да втаса. От тестото се режат малки топчета, които леко се притискат с длан. С нож се правят 5-6 разреза отстрани на топчето. Нареждат се в тава, застлана с хартия за печене, и се намазват с отделения жълтък. По средата се забожда ядка от орех. Пекат се на 180 градуса.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?