3906

Мекички за чудо и приказ: Пухкав разкош по родопска РЕЦЕПТА

В съботната сутрин ще ви зарадваме, разкривайки ви как сами може да си забъркате идеалното тесто за родопски мекички. Направата му отнема съвсем малко време, а крайният резултат е чуден.

Ако поне веднъж сте посещавали Родопите, то няма начин да не сте опитвали от онези вкусни мекички, които ухаят на българско.

Как се приготвя перфектното тесто за родопски мекички?

Продукти, от които се нуждаете:

2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
700 г брашно
25 г прясна мая
1 с.л. олио
захар
сол


Начин на приготвяне:

 

Започнете с угасяването на содата в киселото мляко. Важна стъпка, която в никакъв случай не бива да се пропуска. След това можете да преминете към хлебопекарната. Смесете киселото мляко, яйцата, прясното мляко, захарта и солта.

Добавете брашното, а най-отгоре натрошете прясната мая. Настройте уреда на програма за тесто с втасване. Обикновено продължителността ѝ е около час и двадесет минути.

След около 30 минути се добавя една супена лъжица олио и се оставя, докато програмата не приключи, пише actualno.com.

Това тесто е уникално меко и въздушно. С него мекичките се получават фантастично вкусни и няма как да не сте доволни от крайния резултат.

Анкета

Кой е най-големият проблем на българското училище?