3906

Мекичък като памук: Кексът на баба, който винаги се получава РЕЦЕПТА

Тази сутрин ви предлагаме рецептата за един чудно вкусен кекс. Приготвя се за нула време, а остава мек и пухкав с дни. Всяка домакиня трябва да умее да го приготвя. Ето как се приготвя най-лесният и вкусен кекс на баба, който винаги се получава.

 

Съставки:

3 яйца

1 чаша захар

1 чаша брашно

1 чаша олио

1 чаша прясно мляко

1 ванилия

1 чаена лъжичка бакпулвер

Прясно изцеден сок и настъргана кора от 1 лимон (по избор)

Инструкции:

1. Предварително загрейте фурната на 180 градуса и подгответе тава за печене, като я посипете с малко брашно или я покриете с хартия за печене. В голяма купа разбийте яйцата и захарта. Сместа трябва да стане пухкава, пише actualno.com.

2. Постепенно добавяйте олиото, без да спирате да разбивате сместа. Прибавете прясното мляко и ванилията и разбъркайте добре. Постепенно добавяйте брашното и бакпулвера и разбъркайте, докато сместа стане идеално гладка. За целта може да използвате миксер, той ще ви гарантира по-добра хомогенност. Ако желаете добавете изцедения лимонов сок и настърганата кора за аромат.

3. Изсипете сместа в предварително подготвената тава. Печете в предварително загрятата фурна за около 35-40 минути или докато кексът стане златист, Накрая може да поръсите кекса с пудра захар или да го декорирате с разтопен шоколад.

Да ви е сладко!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?