Следвайте ни

Майсторска рецепта за лучени кюфтета

viber icon

Трябват ни кило и половина лук, седем лъжици брашно, една лъжица сода за хляб, 300 грама сирене, две яйца, половин чаша прясно мляко, щипка индийско орехче, магданоз, черен пипер, сол на вкус.

Нарязваме лука на едро и го смесваме с разбитите вече яйца, с натрошеното сирене, с прясното мляко, брашното, содата за хляб, ситно нарязания магданоз и индийското орехче.

Разбъркваме много добре тази смес, за да стане напълно еднородна и хомогенна. А после с една лъжица загребваме от нея и пържим кюфтето си на тигана в силно нагорещено олио.

Сервираме ги топли. Може да ги поднесем  със сос, салата или картофи.

Може да ги поднесете и като мезенце за подходящо питие, защото разяждат и отварят глътката. topactualno.com

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?