Мързеливи, лесни и адски вкусни! Чушки бюрек, които ще спасят вечерята, готови са за минути РЕЦЕПТА
- 20:15, 02.10.2024
- 20:22, 02.10.2024
- 6118
- 0
Предлагаме ви най-бързата рецепта за мързеливи чушки бюрек. Толкова са вкусни, че няма да повярвате! Страхотна рецепта за всички, които обичат чушки бюрек, но стоенето до печката не им е любимо.
За 4 порции са ви необходими:
8 печени и обелени чушки
2-3 с. л. брашно
200 г сирене
За заливката:
3-4 яйца
1/2 к. ч. прясно мляко
1 малка кофичка заквасена сметана
сол на вкус
За наръсване:
50 г кашкавал
Начин на приготвяне:
Чушките се разрязват на две. Потапят се в брашно от двете страни и се нареждат в намаслена тавичка, като се покрива плътно дъното.
Отгоре се наръсва натрошено сирене, пак се слага пласт чушки, пак сирене и така до приключване на чушките. Върху последния слой отново се слага надробено сирене.
Разбиват се яйцата със сол, прибавя се прясното мляко и заквасената сметана. Разбива се добре. С тази смес се заливат чушките така, че тя да ги покрие.
На няколко места с вилица се правят дупчици и тавата се тръска, за да може заливката да влезе хубаво между чушките и да има от нея навсякъде, пише rozali.com.
Слага се да се слага да се пече в предварително загрята фурна. Когато сместа се стегне и се запече, тавата се изважда, настъргва се на едро кашкавал и тавата се връща във фурната да се запече само отгоре до златиста коричка.