Следвайте ни

Мързелива палачинка за ЗАКУСКА, която ще ви стане любима

viber icon

Палачинката е любимо сутрешно хапване, но в днешното забързано ежедневие все нямаме време да си приготвим питателна закуска, а взимаме нещо на крак. Това е грешка, защото закуската е най-важното хранене за деня, а тази мързелива палачинка ще ви стане любима, заради бързото и лесно приготвяне, както и невероятният ѝ вкус.

Продукти: 

• 250 гр. брашно 

• 450 мл. Мляко 

• 2 яйца 

• 30 гр. масло 

• 1 ч.л. захар 

• 1 щипка сол 

 Начин на приготвяне: 

За предпочитане е да си набавите домашни яйца, с които вкусът на палачинката ще бъде неповторим. Ако обаче нямате от къде да си ги закупите, използвайте такива, каквито ви се намират в хладилника. 

Първата стъпка е затоплянето на млякото. То трябва да бъде хладко, но не и студено. 

В купа разбийте яйцата с малко от затопленото мляко. След това започнете бавно и постепенно да добавяте брашното, така че да се получи гладка смес. През цялото време разбърквайте, за да не се образуват бучки. 

Долейте количество мляко, което да превърне сместа в консистенция, подобна на бозата. След това прибавете захарта и щипката сол. 

Тази смес можете да оставите за 20 минути, покрита с фолио и едва след това да пресипете в тавичка за печене. Препоръчително е тя да бъде с размери: 20х30 см. 

Изсипете сместа в тавата и към нея добавете предварително разтопеното масло. Разбъркайте добре, така че съставките да се смесят. Поставете тавата във фурната, която предварително е загрята на 200 градуса. 

Имайте предвид, че в началото палачинката ще бухне. След като хване златист загар, изкарайте от фурната и сервирайте в желаната форма. Ако държите тя да бъде близка до истинските палачинки, приготвяни на тиган, бихте могли с помощта на ринг да я разрежете. 

Залейте обилно с домашен мед и пресни плодове.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?