4232

Макарони с бекон и пармезан за закуска РЕЦЕПТА

Добър апетит! 

Необходими продукти:

400 г макарони
350 г бекон
6 скилидки чесън
4 яйца
300 мл. прясно мляко
150 г пармезан
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол
1 ч.л. риган

 

Начин на приготвяне:

Започваме със сваряването на макароните в подсолена вода, докато станат напълно готови. След това ги измиваме и отцеждаме добре.
Беконът се нарязва на ивици, а чесънът се обелва и нарязва на ситно. Сместа се запържва в сух тиган до златисто оцветяване.
В голяма купа разбиваме яйцата и им добавяме настъргания пармезан, черния пипер, солта и ригана. Добавяме прясното мляко и разбъркваме добре, пише actualno.com. 
Макароните се вливат в тази ароматна смес и се разбъркват до равномерно покритие.
Сместа се изсипва в намазана тава и се поръсва с още малко пармезан за допълнителен вкус.
Тавата се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-30 минути, докато макароните придобият златист цвят.

Анкета

Как оценявате новото редовно правителство "Желязков"?