4232

Магията на постната трапеза: Тайната на перфектния боб в гювеч РЕЦЕПТА

Традиционна магия от сърцето на българската кухня

 

Коледните пости са в ход, а ние ви представяме рецепта за едно от най-вкусните постни ястия - боб в гювеч.

 
Необходими продукти за боб в гювеч:

500 г боб

500 г лук

чесън - на вкус

пипер - на вкус

сол- на вкус

дафинов лист

1 люта чушка

сладък пикантен пипер

олио

 

 
Начин на приготвяне:
 
Измийте добре боба, след което го залейте с вода(колкото да се накисне). Варете няколко минути, добавете вода, изплакнете зърната и налейте нова вода.

Добавете олио, черен пипер и дафинов лист. Сварете боба без да разбърквате. Внимавайте да не го сварите напълно.

Нарежете лука на кръгчета, след което оставете да къкри на слаб огън за десет минути. Добавете чушките, черния пипер и солта и разбъркайте добре, пише Actualno.com.

Подгответе гювеч – сипете малко олио на дъното, в което сте задушили лука, изсипете няколко лъжици боб, сложете лук и чесън, след това добавете пак боб и лук... Последната стъпка трябва да е бобът, а след това отгоре се налива олио.

Така приготвеният боб се запича за около половин час във фурната.

Анкета

Ще имаме ли редовно правителство или пак отиваме на предсрочни избори?