3906

Лютеница в тенджера, готова за 40 минути: Най-вкусната бабина РЕЦЕПТА

Ако веднъж я опитате, ще искате целогодишно да я поднасяте на трапезите си. В сезона на лютеницата сме. Няма как да не ви споделим и бабината рецепта, пазена в тайна десетилетия наред. Всяка домакиня заслужава да приготви тази чудна разядка. 

Как се приготвя най-вкусната лютеница?

Ето какви продукти са ви нужни за направата на лютеницата:

1 кг домати
2 кг печени червени чушки
1/2 ч.ч. олио
1 с.л. сол
3 с.л. захар

 

Начин на приготвяне:

Започнете с почистването на доматите и чушките. Щом сте готови, смелете ги в машинка за мелене на месо.

Пригответе си дълбока тенджера, в която да пресипете доматите. Щом водата се изпари, добавете чушките и овкусете със сол, захар и олио.

Продължете с готвенето, докато не постигнете желаната консистенция. След това разпределете готовата лютеница в бурканчета и стерилизирайте за 25 минути, пише actualno.com.

Дръжте бурканчетата 2-3 дни обърнати с капачките надолу. Вкусната лютеница е готова за зимата.

Опитайте я!

Анкета

Кой е най-големият проблем на българското училище?