Лютеница в тенджера, готова за 40 минути: Най-вкусната бабина РЕЦЕПТА
- 13:55, 10.09.2024
- 13:47, 11.09.2024
- 2774
- 0
Ако веднъж я опитате, ще искате целогодишно да я поднасяте на трапезите си. В сезона на лютеницата сме. Няма как да не ви споделим и бабината рецепта, пазена в тайна десетилетия наред. Всяка домакиня заслужава да приготви тази чудна разядка.
Как се приготвя най-вкусната лютеница?
Ето какви продукти са ви нужни за направата на лютеницата:
1 кг домати
2 кг печени червени чушки
1/2 ч.ч. олио
1 с.л. сол
3 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Започнете с почистването на доматите и чушките. Щом сте готови, смелете ги в машинка за мелене на месо.
Пригответе си дълбока тенджера, в която да пресипете доматите. Щом водата се изпари, добавете чушките и овкусете със сол, захар и олио.
Продължете с готвенето, докато не постигнете желаната консистенция. След това разпределете готовата лютеница в бурканчета и стерилизирайте за 25 минути, пише actualno.com.
Дръжте бурканчетата 2-3 дни обърнати с капачките надолу. Вкусната лютеница е готова за зимата.
Опитайте я!