3906

Любов от първата хапка: Сочен и крехък винен кебап РЕЦЕПТА

Неустоим класически винен кебап: Рецептата, която ще ви остави без думи

 

Имате ли любима рецепта? Често ли приготвяте винен кебап? Допада ли ви вкусът на това ястие? Сигурни сме, че много домакини искат да узнаят тайната на най-вкусния винен кебап и да поднесат перфектно сготвено ястие на трапезата си.

Днес сме решили да ви зарадваме с точно такава рецепта. Ястието се получава в пъти по-вкусно и ароматно от тези, които до сега сте опитвали. Гарантираме ви, че ако веднъж го приготвите, цялото ви семейство ще се влюби в него.

Как се готви най-вкусният винен кебап?

Нека най-напред стартираме със списъка с продукти, без които не можем. Някои от тях навярно ги имате по шкафовете в кухнята, но други трябва да си ги набавите.

 

Ето го и списъка с продукти за винения кебап:

свинско месо - 500 г шол
лук - 80 г
олио - 30 мл
масло - 1 с.л.
доматено пюре - 1 с.л.
брашно - 1 с.л.
червено вино - 50 мл
червен пипер - 1/2 с.л.
черен пипер - 1 щипка
черен пипер - 3 - 4 зърна
дафинов лист
сол - на вкус

Начин на приготвяне:

Започнете с рязането на месото. Кубчетата трябва да са с големина на една хапка – нито твърде големи, нит прекалено малки. Когато нарежете месото, овкусете го със сол и смлян черен пипер. Лука нарежете на ситно и го сложете в мазнина да се задушава. След това добавете и месото. Гответе до редуциране на водата от лука. Следващата стъпка е прибавянето на червен пипер, разреденото доматено пюре и половината количество вино.

Задушавайте на тих огън, докато не остане единствено мазнината. Залейте ястието с горещ бульон и продължете да гответе, пише atualno.com. Когато месото омекне, добавете останалото количество вино, дафинов лист, зърната черен пипер и брашното, което сте запържили в масло.

Преместете тенджерата във фурната и продължете да гответе още 30-40 минути.

Тази рецепта за винен кебап няма равна на себе си. Накрая сервирайте със задушен с масло и черен пипер ориз. Сигурни сме, че всички около трапезата ви ще бъдат повече от доволни.

Пожелаваме ви добър апетит!

Анкета

Как оценявате новото редовно правителство "Желязков"?