Любов от първата хапка: Разкошен овчарски пай с кайма, кашкавал и гъби РЕЦЕПТА
- 17:30, 13.10.2024
- 18:43, 13.10.2024
- 2787
- 0
Есента е време за нови кулинарни експерименти
Днес ви предлагаме да зарадвате семейството с разкошен овчарски пай. Ето как да го приготвите и от какво имате нужда.
Необходими продукти:
500 гр кайма
150 гр печурки
500гр картофи
50гр масло
20 мл мляко
50 гр стар лук
100гр кашкавал
1 скилидка чесън
10 гр сол
черен пипер
1/4 връзка магданоз
пресен лук на вкус
20 мл олио
чубрица
Начин на приготвяне:
Започнете с приготвянето на картофеното пюре с млякото, маслото и солта.
Задушете лука, добавете каймата и разбъркайте в тигана, докато се раздроби и запържи добре. Сложете ситно нарязаните гъби, сол, черен пипер, чубрица и магданоз.
Намажете тавата с масло, сложете картофеното пюре отдолу, а отгоре изсипете каймата. Покрийте с алуминиево фолио и печете на загрята фурна на 200 градуса за 10 минути.
Поръсете с настърган кашкавал и запечете за още 5-7 минути. Поднесете с прясно нарязан магданоз и пресен лук, пише Actualno.com.