4232

Любов от първата хапка: Разкошен овчарски пай с кайма, кашкавал и гъби РЕЦЕПТА

Есента е време за нови кулинарни експерименти

 

Днес ви предлагаме да зарадвате семейството с разкошен овчарски пай. Ето как да го приготвите и от какво имате нужда. 

 
Необходими продукти:

500 гр кайма

150 гр печурки

500гр картофи

50гр масло

20 мл мляко

50 гр стар лук

100гр кашкавал

1 скилидка чесън

 10 гр сол

черен пипер

1/4 връзка магданоз

 пресен лук на вкус

20 мл олио

чубрица

Начин на приготвяне:

Започнете с приготвянето на картофеното пюре с млякото, маслото и солта. 

Задушете лука, добавете каймата и разбъркайте в тигана, докато се раздроби и запържи добре. Сложете ситно нарязаните гъби, сол, черен пипер, чубрица и магданоз. 

Намажете тавата с масло, сложете картофеното пюре отдолу, а отгоре изсипете каймата. Покрийте с алуминиево фолио и печете на загрята фурна на 200 градуса за 10 минути.

Поръсете с настърган кашкавал и запечете за още 5-7 минути. Поднесете с прясно нарязан магданоз и пресен лук, пише Actualno.com.

Анкета

Ще имаме ли редовно правителство или пак отиваме на предсрочни избори?