44
Следвайте ни

Любима закуска: Пържени филийки по турски РЕЦЕПТА

viber icon

Една любима закуска за много хора по света, която ще засити всеки сутрешен глад.

 

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • хляб - 8 филии
  • олио - за пържене
  • кисело мляко - 400 г
  • сода за хляб - 1 щипка
  • сол - 1 щипка

 

 

Начин на приготвяне

Вземете филийките хляб и ги разрежете през средата.

Загрейте олиото в тиган.

В купа чукнете яйцата и разбийте с щипка сол. Добавете киселото мляко и содата и отново разбъркайте.

Когато олиото загрее, потапяйте филийките в сместта и пържете до златисто.

Готовите пържени филийки оставете върху кухненска хартия или салфетка да се отцедят от излишната мазнина.

Поднесете със сладко по избор или каквото обичате, пише gotvach.bg.

Изключително вкусни и пухкави филийки!

Пържените филийки по турски са готови.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (12)

Евала комши

Евала комши

05.12.2021 | 17:45

Турската кухня е невероятно вкусна Големи майстор кулинари са но имат продукти и подправки които за съжаление ние нямаме

Отговори
2 0
Мдаа

Мдаа

29.11.2021 | 14:28

Точно турските са без мляко. Ние слагаме прясно или кисело, но мн малко количество. И да знаете мн пръска когато са с кисело.

Отговори
5 0
Христо

Христо

26.11.2021 | 02:35

Великата " чужда" рецепта. Понеже трява да запълним празнотите в броя...

Отговори
14 4
Дилайла

Дилайла

26.11.2021 | 02:29

Абе...цяла кофичка кисело мляко...не е ли много за тези филийки

Отговори
19 2
Така е ,по горе го казаха

Така е ,по горе го казаха

25.11.2021 | 18:24

Журналюги,вие добре ли сте То тогава аданакебап е български ....вие това него знаете.....ето сензация. Тия от мариците що ги четем Предлагам пълен бойкот.......никой да не ги чете. Не щастливи хора сте еееееииии.

Отговори
17 7
Баба Пена от село

Баба Пена от село

25.11.2021 | 18:04

Аз я знам от баба, а тя от нейната баба, или от 200 години е тази рецепта. Само, за да пълнят пресата тъпите журналя ,които не са хващали тиган измислят ново име /турски! .

Отговори
34 3
Валя

Валя

25.11.2021 | 18:55

500г.под турско,е какви ще бъдат рецептите?То не се знае,вие какъв сте,та камо ли рецептите.

Отговори
9 16
Що за глупости!

Що за глупости!

25.11.2021 | 22:07

А преди тия 500г какво ? Не сме имали кухня и не сме яли нищо ли?

Отговори
17 9
Баба  Пена

Баба Пена

25.11.2021 | 17:58

Аз я знам от баба, а тя от нейната баба. Така,че тъпите и неграмотни журналя, които не са хващали тиган измислят само глупости.

Отговори
24 6
Дада

Дада

25.11.2021 | 11:50

Стига вече всяка рецепта, която се използва у нас от мноооого години, да й се лепва някакво чуждоземско определение. Всичко българско стана 'по чуждо'. Аман от криворазбрана цивилизация!

Отговори
49 2
Цвета Илиева

Цвета Илиева

25.11.2021 | 11:26

"Страхотна рецепта"!!!! Мнооого сложна и изключително "хубава", глупости на търкалета!

Отговори
31 0
Джони

Джони

25.11.2021 | 06:39

Пак журналистически глупости.Стига си измисляхте статии.

Отговори
37 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?