49

Лято в чиния: Разкошна запеканка с тиквички, пиле и чесън

Тиквичките са едни от най-любимите летни зеленчуци, които могат да се приготвят по много начини и винаги са вкусни. А тази рецепта се приготвя бързо, лесно и ще ви стане любима.

Ето и какви продукти са ви необходими:

три броя тиквички, средно големи

две яйца

300 гр пилешко месо

200 гр кашкавал

500 гр домати

две скилидки чесън

три супени лъжици олио

¼ чаена лъжичка червен пипер

сол, черен пипер и захар на вкус, пресен босилек.

 

Приготвяне:
Тиквичките трябва да са средно големи. Сварете месото в подсолена вода. Докато се свари, измийте тиквичките, отрежете краищата им и ги нарежете на ленти. Посолете лентите, изчакайте да си пуснат водата, след което ги подсушете и намажете с олио. Загрейте оребрен тиган и сложете тиквичките, докато омекнат (може да ползвате и скара или грил).

Вареното пилешко месо нарежете на ситно. Добавете към него яйцата и 100 грама настърган кашкавал. Добавете сол и черен пипер на вкус и разбъркайте добре. Във всяка изпечена тиквичка сложете по малко плънка и навийте на рулце. Рулцата наредете в тавичка намазана с мазнина. Настържете доматите, добавете към тях счуканите скилидки чесън, сол на вкус и малко захар – една чаена лъжичка е достатъчна.

Можете да ползвате и домати от консерва. Изсипете соса върху рулцата от тиквички и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато доматеният сос се сгъсти, пише skafeto.com. Поръсете с останалия кашкавал, върнете във фурната и я изключете. Когато кашкавалът се разтопи, ястието е готово за сервиране. Поръсете готовата запеканка с тиквички с пресен босилек, нарязан на средно.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?