46

Лятна запеканка: Най-доброто мезе за бирата

Мъжете обичат аромата на чубрица, съчетан с картофки и суджук. Именно тази феерия от вкусове присъства в запеканката, чиято рецепта ще разкрием пред вас.
Тя е толкова ароматна и апетитна, че дори не можете да си представите. Времето, отнемащо за направата на вкусотията, е много малко. Дори и прохождащите домакини биха се справили със запеканката.

Ето и какви продукти ще са нужни за приготвянето й:

• картофи - 1 кг;

• патладжан - 1 кг;

• тиквички - 1 кг;

• домати - 1 кг;

• гъби - 1кг;

• лук - 3/4 големи глави;

• колбас - 400 г;

• сметана - 200 г готварска;

• олио;

• сол;

• черен пипер;

• чубрица.

Начин на приготвяне:

Всички зеленчуци се режат на шайби, включително и колбасът. Подреждането е малко специфично и е добре да се придържате към него. Трябва да са наредени под формата на броеница, едно след друго, за да могат вкусовете да се смесят много по-добре.

Най-отгоре се залива с около 200 мл вода, поръсва се олио и се овкусява с подправките, пише  actualno.com . Тавата се слага в предварително загрята фурна и се пече в продължение на около 30 минути.

След това запеканката се полива с готварската сметана и се пече за още 10 минути. По желание може да се добави и шепа настърган кашкавал.

Поднесете с чаша охладено пиво и се насладете на вкуса на това божествено вкусно лятно ястие.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?