Следвайте ни

Лятна вкусотия: Пастет от тиквички РЕЦЕПТА

viber icon

Необходими продукти

Около 500 г тиквички, 100 г сурови слънчогледови семки, 3-4 скилидки чесън, 250 г рикота или друга фина извара, 30-40 мл олио или зехтин, сол.

Начин на приготвяне

Запечете слънчогледовите семки в сух тиган. Не купувайте готови опечени семки, защото вкусът им е различен и няма да получите аромата, който търсим на пастета. Тиквичките се измиват и настъргват на едро ренде. Обелете чесъна, смачкайте го с широката част на ножа и го нарежете ситно.
Загрейте избраната от вас мазнина и сложете чесъна да се запържи за кратко (колкото да пусне аромата си).

Внимавайте бързо прегаря! Прибавете настърганите тиквички, като не е необходимо да ги отцеждате. Оставете ги да се задушават заедно с прясно запечените семки на ниска степен на котлона, като често ги разбърквате. Овкусете с 1/2 чаена лъжичка сол. Щом водата се изпари и тиквичките омекнат, отмествате от котлона и пасирате до гладкост.

Добавяте изварата и отново пасирате продуктите, за да се смесят добре. Вашия пастет от тиквички е готов. Поднесете го полят със зехтин и поръсен с печени слънчогледови семки. Препечете филийки хляб към него или поднесете с домашни брускети.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Десислава

Десислава

13.06.2021 | 13:37

Редно е да упоменете източника на рецептата, а не просто дословно да изкопирате текста. Все пак чуждия труд трябва да се уважава!

Отговори
2 1
Мдаа

Мдаа

12.06.2021 | 20:32

500 до 700 гр тиквички нарежете на мн едро. Сварете ги. Отцедете водата и пасирайте. Добавете олио или зехтин по преценка и сгъстете на котлона. Като ви омръзне да бъркате, махате бъркоча от котлона, чакате да изстине и добавяте домашна майонеза, чесън от хаван и по желание малко натрошено хубаво сирене. Мажете върху препечен хляб и мълчите.

Отговори
19 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?