3906

Лятна наслада: Подлучени тиквички с копър и чесън, готови за минутки РЕЦЕПТА

Сосът към тях става чудесен и вкусовете се допълват по най-добрия начин. 

Лятото е чудесно време за пържени тиквички с копър и чесън. Сервирани с любимо студено питие - са перфектно допълнение към вашата трапеза. 

Ето какви продукти са ви необходими и какви стъпки трябва да следвате за тази рецепта.

Необходими продукти:

600 г тиквички
1 яйце
100 г кисело мляко
150 г брашно
2 скилидки чесън
3 стръка копър
3 стръка магданоз
2 с.л. олио
5 с.л. лютеница
брашно сол

Начин на приготвяне:

Първа стъпка от рецептата е да измиете добре тиквичките и да ги нарежете на колелца. Овкусете със сол.

В подходяща купа смесете брашното, яйцето и киселото мляко. В получената смес се овалват тиквичките. Пържат се на порции и след това се нареждат в чиния.

В друга купа се смесват нарязаният магданоз, копър, чесънът и лютеницата. Добавят се 2 лъжици олио и сместа се разбърква, пише actualno.com.

Пържените тиквички се сервират със соса.

Приятен апетит!

Анкета

Кой е най-големият проблем на българското училище?