Лятна наслада: Подлучени тиквички с копър и чесън, готови за минутки РЕЦЕПТА
- 17:55, 15.08.2024
- 17:58, 15.08.2024
- 19 704
- 0
Сосът към тях става чудесен и вкусовете се допълват по най-добрия начин.
Лятото е чудесно време за пържени тиквички с копър и чесън. Сервирани с любимо студено питие - са перфектно допълнение към вашата трапеза.
Ето какви продукти са ви необходими и какви стъпки трябва да следвате за тази рецепта.
Необходими продукти:
600 г тиквички
1 яйце
100 г кисело мляко
150 г брашно
2 скилидки чесън
3 стръка копър
3 стръка магданоз
2 с.л. олио
5 с.л. лютеница
брашно сол
Начин на приготвяне:
Първа стъпка от рецептата е да измиете добре тиквичките и да ги нарежете на колелца. Овкусете със сол.
В подходяща купа смесете брашното, яйцето и киселото мляко. В получената смес се овалват тиквичките. Пържат се на порции и след това се нареждат в чиния.
В друга купа се смесват нарязаният магданоз, копър, чесънът и лютеницата. Добавят се 2 лъжици олио и сместа се разбърква, пише actualno.com.
Пържените тиквички се сервират със соса.
Приятен апетит!