4232

Лятна манджа: Рататуй със зеленчуков бульон за обяд РЕЦЕПТА

Бърза и вкусна идея за цялото семейство

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

патладжан - 1 бр.
тиквичка - 1 бр.
червен лук - 1 глава
червена чушка - 1 бр.
морков - 1 бр.
домат - 1 бр.
зеленчуков бульон - 1 ч.ч.
олио - 1/2 ч.ч.
риган - 1 стрък
магданоз - 5 стръка
копър - 5 стръка
сол
захар
червен пипер - на вкус
* мерки и количества 

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Патладжанът се нарязва и посолява и се оставя да се отдели горчивият сок.

Лукът, чушката и морковът, нарязани на кубчета, се задушават в олиото за 10 минути.

След това в тигана се слагат нарязаните тиквичка и патладжан и готвенето продължава още 10 минути.

Накрая се добавят нарязаните домати. Подправя се със сол, щипка захар и червен пипер.

Прибавят се нарязан риган, магданоз и копър. Малко след това се слага и топъл зеленчуков бульон.

Сочният рататуй се задушава на котлона до полуготовност. Разпределя се в индивидуални огнеупорни съдове и се запича във фурна за около 30 минути, пише gotvach.bg.

Сервира се рататуй със зеленчуков бульон със смес от нарязани магданоз и копър.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?