Следвайте ни

Лесно, вкусно и полезно: Спанак с юфка на фурна

viber icon

1 кг спанак (почистен и измит)
400 г юфка
350 г сирене
170 г кашкавал
180 г краве масло
200 мл прясно мляко
3 яйца
3 скилидки чесън
1 глава лук
2 с. л. брашно
1/2 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

Спанакът се нарязва на едро и се готви в 50 г масло, докато омекне. Посолява се и се подправя с индийско орехче. 

Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в 30 г от маслото, докато омекнат. 

Разбъркват се със спанака. Прибавя се и натрошеното сирене. Юфката се сварява до полуготовност и се разбърква с 40 г масло. 

Яйцата се разбиват с брашното, прясното мляко, сол и черен пипер. Тавата за печене се намазва хубаво с масло, 20 г. В нея на пластове се редят юфката и спанакът със сирене. 

Останалото масло се нарязва на кубчета и се поръсва отгоре. Залива се с млечната смес и се покрива с настърган кашкавал. 

Ястието се пече в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 30 минути. Охлажда се леко преди поднасяне. По желание се гарнира с кисело мляко.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?