1553

Лесно и вкусно! Пухкав тутманик без месене РЕЦЕПТА

За съботна закуска ви предлагаме да зарадвате цялото семейство с този лесна, но много вкусна рецепта за пухкав тутманик със сиренце!

 

Необходими Продукти


брашно - 700 г

мая - 1 пакет суха 7 г

олио - 7 с.л.

сол - 1 с.л.

захар - 1 с.л.

вода - 250 мл топла

яйца - 3 бр.

кисело мляко - 300 г

сода за хляб - 1 к.л.

сирене - 250 г

масло - 80 г

Начин на приготвяне


1. Слагате в купа водата с маята, захарта и 2 л.брашно, разбърквате и оставяте маята да се активира.

2. Пресявате брашното, добавяте разбитите яйца, олиото, солта, шупналата мая и киселото мляко, в което предварително сте сложили содата. Разбърквате добре сместа. Тя става гъста и лепкава. И я оставяте да втаса.

3. Намаслявате тавичка и изсипвате половината от сместа, поръсвате със сирене и разтопено масло и изсипвате останалата част отгоре, пише gotvach.bg. Разстилайте с намаслена лъжица.

4. Отгоре нахвърляйте на парченца останалата част от маслото. Печете тутманика на 170 градуса като фурната не се загрява предварително.

Добър апетит!

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?