4232

Лесно и вкусно: Мандраджийски тутманик по селски РЕЦЕПТА

Колкото по-лесни, скромни и бързи бяха рецептите на времето, сякаш толкова по-вкусни бяха и самите ястия. Днес ще ви представим оригинална рецепта за мандраджийски тутманик, който е супер сочен и богат на продукти, сякаш напук на бързото му приготвяне.

 

Необходими продукти:

2 и ½ ч.ч. брашно

1 ч.ч. кисело мляко

5-6 с.л. настъргано краве сирене

2 с.л. настърган кашкавал

125 грама масло

½ ч.л. сода за хляб

2 яйца

2 с.л. галета

Сол

Начин на приготвяне:

Леко разтопеното масло се разбива и към него при непрекъснато бъркане се прибавят яйцата, киселото мляко със содата, сиренето, брашното и солта, пише actualno.com. 

Полученото гладко тесто се изсипва в намазана с масло и наръсена с галета тавичка и се пече на 180 градуса.

Непосредствено след изваждането от фурната тутманикът се поръсва с настъргания кашкавал и се поднася с изцедено кисело мляко в купичка.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?