49

Лесно и вкусно: Как да си приготвим неустоима агнешка дроб чорба

Необходими продукти:


агнешки дроб - бял 250 г
агнешки сърца - 1 бр.
ориз - 50 г
зелен лук - 2 връзки
домати - 3 бр.
моркови - 2 бр.
брашно - 20 г
яйца - 2 бр.
кисело мляко - 100 г
сол, джоджен, черен пипер



Начин на приготвяне:


Дробът и сърцето се слагат във вряща подсолена вода. Варят се 10 мин., след което се
изваждат и се нарязват на дребни парчета и се връщат във водата, в която са врели. Когато
заврят отново, се прибавят оризът и ситно нарязаните домати.

Прави се запръжка от нарязания на ситно лук, морковите и част от брашното. И се сипва във врящата чорба.

От останалото брашно с киселото мляко и яйцата се приготвя застройка. Тя се прибавя в чорбата в момента на свалянето й от огъня. Подправя се с черен пипер и джоджен

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?