3906

Лесно и икономично: Вкусна баница със стар хляб РЕЦЕПТА

Рецептата, която ви предлагаме, е не само икономична, пести време и средства, но и ви помага да оползотворявате продуктите по-пълноценно, без да изхвърляте, което е ценно предимство. Обещали сте на семейството да приготвите вкусно домашно угощение, различно от всичко вкусено? Или сте запретнали ръкави да направите вкусна баница, но се оказва, че корите са свършили? Или просто намирате за грешно за изхвърлите стария хляб.

Наричат баницата със стар хляб мързелива, защото не се налага да точите кори или дори да купувате такива и да ги нареждате в тавичката.

Необходими продукти

Ако имате един стар хляб – около 14 филийки, ви трябват още:

6 яйца

400 гр. сирене

2 кофички кисело мляко

200 гр. кашкавал

лъжичка олио или масло за намазняване на тавичката, за да не залепне баницата

Начин на приготвяне

1. За да приготвите със стар хляб баница, разбъркайте яйцата леко, добавете киселото мляко и бъркайте до получаване на хомогенна смес. Прибавете сиренето, което може да натрошите направо с ръце.

2. Настържете кашкавала и прибавете около 2/3 от него в сместа. Другият запазете, за да поръсите баницата, преди да я извадите от фурната. Така апетитно образува златиста коричка и се разтича, че няма да имате търпение да я вкусите и ще си отчупите направо от горещата тавичка.

3. Сега е време да намазните тавичката и да наредите филийки на дъното ѝ. Наръсете ги със сместа и отново наредете филийки стар хляб. Повтаряте, докато свършат филийките, като най-отгоре трябва да е не хлябът, а сместа.

4. Печете на 200 градуса за около 30-40 минути и 3-4 минутки, преди да я извадите от фурната, наръсвате с останалия кашкавал, пише аctualno.com. Това е всичко – може да сте доволни, че сте приготвили вкусна домашна храна за любимите си хора и сте спестила от семейния бюджет.

Да ви е вкусно!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?