4232

Лесно и бързо: Картофени кюфтета с кашкавал РЕЦЕПТА

В летните горещини предпочитаме бързо и лесно хапване, готово за няколко минути

Днес ви представяме точно такава вкусна рецепта:

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

картофи - 500 г
яйца - 2 броя
брашно - 2 с.л. + за панировката
сол - 1 щипка
черен пипер
кашкавал - 200 г
копър - няколко стръка пресен
олио - 150 мл


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Картофите се обелват и се слагат да се сварят в подсолена вода. Щом са готови се отцеждат и се пасират на пюре. Към него се добавят щипка сол, черен пипер, 2 яйца, кашкавала, наситненият копър и 2 с.л. брашно.

Сместа се разбърква до хомогенна маса. От нея се пържат до златисто в гореща мазнина кюфтета, като се пускат в тигана направо с лъжица.

Поднасят се със салата за гарнитура, пише gotvach.bg.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?