3906

Лесна закуска: Канелени рулца РЕЦЕПТА

Един от класическите начини за включване на канела в сладкиши е чрез приготвяне на канелени рула.

 

Необходими продукти:

За тестото:

  • 2 чаши брашно
  • 2 супени лъжици захар
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 2 чаени лъжици бакпулвер
  • 1/2 чаша мляко
  • 1/4 чаша топла вода
  • 1/4 чаша масло

За плънката:

  • 1/2 чаша меко масло
  • 3/4 чаша кафява захар
  • 2 супени лъжици канела

За глазурата:

  • 1/2 чаша пудра захар
  • 2 супени лъжици масло
  • 1/2 чаена лъжичка ванилов екстракт
  • 2 супени лъжици гореща вода

 

Начин на приготвяне:

Предварително загрейте фурната на 180 градуса и подгответе тава с хартия за печене. В голяма купа смесете брашното, захарта, солта и бакпулвера. Добавете млякото, топлата вода и маслото към сухите съставки. Замесете добре, докато получите меко тесто. Разточете тестото на леко набрашнена повърхност до приблизително 1 см дебелина.

Разтрийте мекото масло върху тестото и поръсете с кафявата захар и канелата. Завийте тестото на руло и го разрежете на 12 приблизително равни рула, пише jenite.bg. Подредете рулата в подготвената тава и печете във фурната за 20-25 минути или докато станат златисти.

По време на печенето, пригответе глазурата, като разтопите маслото и смесите с прахообразната захар, ваниловия екстракт и горещата вода. След като рулата се изпекат, извадете ги от фурната и охладете леко. Полейте глазурата върху топлите канелени рула.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Юлия

Юлия

17.10.2023 | 18:39

Много си падате по супер калорични неща. Това е нездравословно.

Отговори
2 1

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?