1553

Лесна вечеря за минути: Уникално вкусна картофена фритата

Ако сме прекарали целия уикенд в чистене и домакинска работа, в неделя вечер се нуждаем от бърза и лесна вечеря. На помощ идва тази рецепта за картофена фритата, която ще ви стане любима.

Необходими продукти:

700 г картофи

2 с.л. зехтин

1 стрък пресен лук

6 яйца

1/2 ч.ч. заквасена сметана

1 с.л. нарязан магданоз

100 г настърган кашкавал

сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1 Сложете картофите да се сварят почти до готовност в подсолена вода. Изцедете ги, обелете ги и ги нарежете на шайби.

2 Нарежете лука на дребно и го задушете със зехтина за 1 мин в тиган на котлона. Добавете нарязаните картофи. Разбъркайте ги внимателно, така че да се покрият с мазнина, пише mila.bg. Поръсете ги със сол и пипер и ги прехвърлете в подходящ съд за печене.

3 Разбийте яйцата със сметаната, добавете нарязания магданоз и настъргания кашкавал и залейте картофите. Сложете ги във фурната да се запекат до стягане на яйцата.

Добавете по желание към фритата шепа спанак, нарязани чушки или предварително запечено месо или бекон.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?