Следвайте ни

Лесна рецепта! Патладжани с моцарела по италиански

viber icon

Необходими продукти:

2 големи патладжана, 1 ч.л. смляна морска сол, 2 яйца, 1 с.л. прясно мляко, 3/4 ч.ч. зехтин, 1 буркан готов сос маринара, 1 връзка пресен босилек, ситно нарязан, 250 грама моцарела на тънки ивици, половин чаша настърган пармезан, галета за овалване

Начин на приготвяне:

Нарежете по дължина патладжаните на филии. Постелете ги върху кухненска хартия и ги поръсете обилно с морската сол. Оставете ги за известно време, за да се изцедят горчивите сокове. Изплакнете и подсушете отново с хартия.

Разбийте млякото с яйцата. В отделна купа поставете галетата. Натопете всеки резен патладжан в млечно-яйчената смес, а след това в галетата.

Загрейте фурната на 180 градуса. Поставете предварително подготвените по този начин патладжани в намазнена форма за печене. Подредете ги в нея. Между всеки ред патладжани заливайте със зехтина и соса маринара. Поръсвайте с босилека, моцарелата и пармезана, като внимавате да ви остане количество до самия край. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути. Сервирайте веднага.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?