4020

Лесна и здравословна: Манастирска доматена чорба с телешко РЕЦЕПТА

Невероятен вкус, в който ще се влюбите!

Необходими продукти:

200 г телешко месо
1 глава кромид лук
100 г корен от целина
500 г домати
1 с.л. краве масло
2 големи картофа
4 с.л. кетчуп
1 с.л. ябълков оцет
Пресен лук, на ситно

Начин на приготвяне:

Месото се измива и се реже на едри кубчета. Залива се в една тенджера със студена вода и се слага да заври. После огънят се намаля и всичко се оставя да къкри за час, час и половина.
Доматите и коренът от целина се наситняват и се запържват в краве маслото, заедно с нарязания на дребно кромид лук. Добавят се кетчупът и оцетът. Всичко се разбърква.
Картофите се обелват, нарязват се на едри кубчета и се слагат в тенджерата.
Когато те се сварят, се добавят зеленчуците от тигана с малко сол и черен пипер. Чорбата се оставя да поври още 10 мин.
Ястието се сервира, като се поръсва с наситнения пресен лук.

Анкета

Как оценявате новото редовно правителство "Желязков"?