Лесна и вкусна закуска: Бърз тутманик РЕЦЕПТА
- 05:05, 09.03.2023
- 978
- 0
яйца - 1 бр.
кисело мляко - 1 ч. ч.
сода бикарбонат - 1 ч. л.
оцет - 1 ч. л.
сол - 1 ч. л
растително масло - 0,5 супени лъжици.
брашно - за меко тесто
сирене - 250 гр. за поръсване
растително масло - 0,5 супени лъжици. за пръскане
яйца - 1 бр. за смазване
Начин на приготвяне:
В купа се смесват разбитото яйце с киселото мляко, разбъркват се. Содата се угася в оцет, добавя се към яйчено-млечната смес. Добавя се сол и растително масло, разбъркайте.
Добавете малко по малко пресятото брашно, докато тестото спре да лепне по ръцете ви и стане много меко.
Разделете мекото тесто на парчета, оформете топки, покрийте с домакинско фолио, оставете на топло място за 10 минути.
В намазана форма за печене разтеглете първата топка на тънък лист, поръсете с парче натрошено сирене, поръсете с 1 с. л. растително масло.
Покрийте със следващия лист тесто, поръсете със сирене, поръсете с растително масло. Така събираме тутманика, намазваме го със смес от растително масло и разбито яйце, пише actualno.com.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност, около 30 минути.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни