1553

Лесна и вкусна закуска: Бърз тутманик РЕЦЕПТА

Едно предложение само за гладни преди работа. Тутманик, който се приготвя само за минути.
 
 
Необходими продукти за тестото:

яйца - 1 бр.

кисело мляко - 1 ч. ч.

сода бикарбонат - 1 ч. л.

оцет - 1 ч. л.

сол - 1 ч. л

растително масло - 0,5 супени лъжици.

брашно - за меко тесто

сирене - 250 гр. за поръсване

растително масло - 0,5 супени лъжици. за пръскане

яйца - 1 бр. за смазване

 

Начин на приготвяне:

В купа се смесват разбитото яйце с киселото мляко, разбъркват се. Содата се угася в оцет, добавя се към яйчено-млечната смес. Добавя се сол и растително масло, разбъркайте.

Добавете малко по малко пресятото брашно, докато тестото спре да лепне по ръцете ви и стане много меко.

Разделете мекото тесто на парчета, оформете топки, покрийте с домакинско фолио, оставете на топло място за 10 минути.

В намазана форма за печене разтеглете първата топка на тънък лист, поръсете с парче натрошено сирене, поръсете с 1 с. л. растително масло.

Покрийте със следващия лист тесто, поръсете със сирене, поръсете с растително масло. Така събираме тутманика, намазваме го със смес от растително масло и разбито яйце, пише actualno.com.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност, около 30 минути.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?