4020

Лесна и вкусна: Мусака от кисело зеле и ориз РЕЦЕПТА

Тази рецепта ще ви плени -лесна, вкусна, и спазваща кулинарна традиция от град Левски  

Необходими продукти:

1 кг кисело зеле
100 мл олио
½ ч.ч. ориз (100 г)
100 г кашкавал
200 мл прясно мляко
3 бр. яйца
1 ч.л. червен пипер
Магданоз
Черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Зелето се нарязва на ситно и се задушава в мазнината до омекване, след което се разбърква с червеия пипер. Оризът се сварява в подсолена вода, отцежда се и се смесва с настъргания кашкавал, ситно нарязаният магданоз и черния пипер.
В намазана с масло тавичка се изсипва половината от зелето. Върху него се разстила оризът и се прибавя останалото зеле. Ястието се залива с разбитите с млякото яйца и се пече в силна фурна до зачервяване.

 

Анкета

Ще имаме ли редовно правителство или пак отиваме на предсрочни избори?