4020

Лесен плодов кекс РЕЦЕПТА

Подходящ за посрещане на гости в предстоящите празнични дни, а и през уикенда

Необходими продукти:

Настърганата кора и сокът от 2 портокала
2 с.л. куантро
350 г микс от сушени плодове
100 г цяла коктейлни череши
250 г марципан
200 г меко масло, нарязано на кубчета
200 г пудра захар
350 г самонабухващо брашно
4 големи яйца
2 с.л. прясно мляко

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 160 градуса. Сложете настърганите кори и сока от портокал в купа. Добавете куантрото, сушените плодове и черешите. Междувременно намаслете и покрийте дъното и стените на форма за хляб с вместимост 2 кг с пергаментова хартия.
Оформете марципана на салам с дължината на формата, след което разточете на ширина с точилка.
Сложете маслото, захарта, брашното, яйцата и млякото в купа и разбийте с миксер до гладкост.
Добавете накиснатите плодове заедно със сока, който е останал.
Прехвърлете с лъжица половината смес във формата за хляб, след което покрийте със слоя марципан. Отгоре сипете останалата кексова смес и загладете.
Печете 1 час 50 минути, докато кексът се надигне и стане твърди на допир. (Внимавайте, ако проверявате с дървено шишче, защото може да пробиете марципана и да си помислите, че сладкишът все още не е изпечен).
Оставете да се охлади във форма, след като го извадите от фурната. Когато изстине напълно, отлепете хартията.
Може да съхранявате кекса увит във фолио до 2 седмици.

Да ви е сладко!

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?