Следвайте ни

Лека вечеря: Печени тиквички с пресен лук и домати

viber icon

Едно много пролетно и вкусно ястие, което е подходящо за лек обяд или вечеря. Препоръчано за сезона, пише iwoman.

 

Необходими продукти за 5 порции:

 
1,5 кг тиквички

300 гр домати

200 гр пресен лук

120 олио

50 гр масло

25 гр брашно

3 яйца

2-3 стръка пресен чесън

150 гр кашкавал

сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

 

Изчистеният и измит лук се нарязва на дребно и се задушава в олиото до омекване. Прибавят се доматите, нарязани на кубчета, и нарязаният на дребно чесън. Задушаването продължава още 5-10 минути.

 

Сместа се изсипва в намазнена тава и върху нея се подреждат нарязаните на кръгчета тиквички, посолени и оваляни в брашно. Заливат се със смес от разбитите яйца и размитото в гореща вода брашно. Поливат се с разтопеното масло и се поръсват с настъргания кашкавал. Ястието се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 25-30 минути.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Шопа

Шопа

17.05.2021 | 19:42

Къде е това Пловдив бе журналя

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?