Следвайте ни

Лека и вкусна вечеря: Тиквички по гръцки РЕЦЕПТА

viber icon

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
тиквички – 3 – 4 броя
олио – за пържене
зехтин – 2 – 3 с.л.
брашно – около 120 г бяло и 60 г царевично
лед

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете тиквичките по дължина на възможно най-тънко. Аз използвам белачката си за картофи. Сложете всички тиквички в тенджера, поръсете ги с малко зехтин, царевично и бяло брашно, похлупете и хубаво раздрусайте тенджерата, за да може брашното до се разпредели равномерно.

Загрейте мазнина в тиган. Всяка тиквичка се потапя за секунда в купа с вода и лед и се пуска в тигана да се пържи. Пърженето на тиквичките е съвсем кратко, защото са много тънки. Готовите тиквички се вадят върху кухненска хартия, съветва struma.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?