Следвайте ни

Вкусотийка: Кюфтета по измирски

Нужните продукти са 700 г телешка кайма (може и свинска), 3-4 лъж. галета, 1 яйце, 1 глава рендосан лук, черен пипер, сол, сода бикарбонат (половин чаена лъжичка).

Обелват се 3-4 големи картофа и се режат на дебели филийки. Последователно се пържат първо картофите, после кюфтетата в същата мазнина. 

Редят се в тавичка кюфтетата и картофите и между тях се поставят парчета домати. Най-отгоре се украсява с 3-4 зелени чушки, долива се с разредено и посолено доматено пюре и се пече на 180 градуса около 15 минути. 

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?