49

Кулинарно съвършенство за ценители: фетучини със скариди

Необходими продукти:


1 пакет фетучини (вид плоска паста)
1/2 чаша масло
2 чаши течна сметана
1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер
1/3 чаша настърган пармезан
1/3 чаша песто от босилек
350 г обелени скариди


Начин на приготвяне:

Напълнете една голяма тенджера с леко подсолена вода и я оставете да заври. Добавете фетучините и варете в продължение на 8-10 минути. Добре е да ги оставите “ал денте”.

Отделно в голям тиган разтопете маслото на средно висока температура. Когато маслото се разтопи, добавете сметаната и черния пипер. Разбърквайте непрекъснато, за да не загори или кипне. Оставете да покъкри за 2-3 минути, като постоянно разбърквате.

След това добавете пармезана в получения сметанов сос, като продължавате да бъркате. Нека съставките се смесят добре. Изцедете фетучините и ги сложете в тигана при останалите съставки за 3 до 5 минути, докато сосът се сгъсти.

Отделно сварете скаридите за кратко, за да останат крехки. За 5 минути обикновено са готови. Сервирайте ги върху горещите фетучини.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?