Следвайте ни

Кулинарна страхотия: Окото на свекървата

viber icon

Необходими продукти: 20 сушени смокини, 40 цели лешника, 50 мл вода, половин опаковка черен шоколад, 150 г масло, 200 г захар, 200 г смлени орехи, 200 г смлени бисквити.

Начин на приготвяне: Сушените смокини се накисват в топла вода, за да се отпуснат и омекнат. След 30 минути се отцеждат и се махат дръжките им. Смокините се пълнят с лешници: във всяка смокиня се слагат по два лешника. Шоколадът се разтопява с маслото, захарта и водата. Накрая се добавят смлените орехи и бисквити. Сместа трябва да може да се оформя с ръце. Ако изглежда прекалено течна, добавете още смлени бисквити. Вземете с ръка част от бисквитеното тесто и го разплескайте между дланите си, поставете отгоре една смокиня и я увийте добре в тестото, като оформите топка. Оваляйте топчетата в смлени бисквити и орехи. Сложете готовите сладки в хладилник или във фризераза най-малко 4 часа.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?