3906

Кулинарен шедьовър: Вкусен патладжан - пълнен с нежна извара и ароматни подправки РЕЦЕПТА

Предлагаме ви рецепта за ястие, което е не само изключително вкусно, но и лесно за приготвяне. Това го прави идеално както за специални поводи, така и за ежедневни летни обеди или вечери.

Ако сте любители на кулинарията и обичате да експериментирате с нови рецепти, този пълнен патладжан със сирене по гръцки е точно за вас. Представете си комбинацията от нежна извара, ароматни подправки и вкусен патладжан, запечени до съвършенство. 

 

Необходими продукти


За да създадете този кулинарен шедьовър, ще ви трябват следните съставки:

2 големи патладжана
150 гр. извара
100 гр. сирене
1 скилидка чесън
1 яйце
Пресен копър, магданоз и босилек (по 4 клончета от всяка подправка)
Сол и пипер на вкус
 

 

Начин на приготвяне


Първо измийте добре патладжаните и ги срежете по дължина, като оставите дръжките непокътнати. Сложете ги да се варят в кипяща подсолена вода за около 10-15 минути, докато омекнат. След това ги отцедете с гевгир и ги оставете да изстинат добре.

Докато патладжаните изстиват, можете да подготвите плънката. В подходящ съд сложете настърганото сирене, изварата, яйцето, и нарязаните на ситно магданоз, босилек и копър. Добавете и счукания чесън, солта и черния пипер. Смесете всичко добре, за да получите хомогенна смес.

След като патладжаните са изстинали, внимателно отстранете меката им част с помощта на лъжица и я добавете към плънката. Разбъркайте отново. Напълнете патладжаните с готовата смес и ги наредете в тава, покрита с фолио. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-30 минути, докато станат златисти и ароматни, пише actualno.com.

Тези пълнени патладжани са изключително вкусни както топли, така и студени. Можете да ги сервирате като основно ястие или като гарнитура. Вкусът им е толкова богат и комплексен, че ще очарова и най-претенциозните гурмани. Опитайте го и се насладете на комбинацията от аромати и текстури, които ще ви пренесат на гръцкото крайбрежие.

Приятен апетит!

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?